0499 - 21 54 54

Consulten tijdens de zwangerschap

Het eerste consult, de intake

Wanneer je weet dat je zwanger bent, neem je contact met ons op .

We plannen dan een intake (60 min) , indien mogelijk in combinatie met een echo rond 8 -10 wkn van de zwangerschap .

Deze afspraken kunnen ook los van elkaar gepland worden , het heeft de voorkeur om vóór de intake al een echo gehad te hebben .

 

Tijdens de intake zullen de de volgende onderwerpen aan bod komen;

 • je gezondheid nu, maar ook je medische voorgeschiedenis
 • evt ziekten en/of erfelijke aandoeningen die voorkomen bij je partner of in jullie families
 • het verloop van eventueel eerdere zwangerschappen en bevallingen
 • de zwangerschapsduur
 • indien gewenst ; mogelijke onderzoeken in de zwangerschap oftewel prenatale screening (NT/NIPT/SEO)
 • we checken je bloeddruk / gewicht
 • je krijgt een formulier mee om bloed te laten prikken voor een algehele zwangerschaps screening
 • het aanvragen van kraamzorg en je verzekering op de hoogte brengen van de zwangerschap
 • voeding en leefstijl

 

Wil je bij het eerste bezoek het volgende meebrengen:

 • informatie over medicijnen die worden gebruikt
 • een geldig legitimatiebewijs
 • je verzekeringsgegevens/pasje
 • informatie over eventuele ziektes/afwijkingen die bij jou of jouw partner in de familie voorkomen

 

De vervolgconsulten

Tijdens je zwangerschap controleren wij regelmatig hoe het met jou en je baby gaat. Deze controles zijn in het begin van de zwangerschap 1 x per maand. Naarmate de zwangerschap vordert wordt deze frequentie hoger naar wekelijks in de laatste maand van de zwangerschap. Dat loopt op tot elke weken en in de laatste maand van de zwangerschap willen we je graag iedere week controleren.

Deze consulten duren 15 minuten. Verwacht je meer tijd nodig te hebben, geef dit dan aan, zodat wij de volgende keer meer tijd kunnen plannen .

Tijdens deze spreekuren worden je vragen eventuele zwangerschapsklachten besproken.

Bij ieder bezoek worden de volgende controles uitgevoerd:

 • meten van de bloeddruk
 • uitwendig onderzoek, waarbij de groei en de ligging van de baby worden vastgesteld
 • vanaf de 12e week luisteren we met de doptone naar de harttonen van de baby
 • wegen

 

Urine-onderzoek gebeurt alleen op indicatie.

 

Rond de 16 weken van de zwangerschap besteden we extra aandacht aan de volgende zaken:

 • Is kraamzorg geregeld?
 • We geven je een aanvraagformulier voor de SEO oftewel de 20 weken echo
 • We geven je een zwangerschapsverklaring
 • Is erkenning geregeld?
 • Wat is je keuze omtrent borstvoeding/flesvoeding
 • Heb je interesse in een zwangerschapscursus ?

 

Rond de 34-35 weken plannen we een ‘bevallingsgesprek’ en maken we een liggingecho om te controleren of het kindje met het hoofdje naar beneden ligt (dit is geen medische en/of groeiecho) . We hebben dan uitgebreid de tijd om samen vragen rondom de bevalling te bespreken , we nemen  de belinstructies tav de bevalling door en (indien gewenst) bespreken we samen je/jullie zelf ingevulde geboorteplan.

 

Bloedonderzoek

In de zwangerschap wordt op verschillende momenten bloedonderzoek gedaan.

 

Rond de 10-12 weken zwanger schap:

 

 • hemoglobinegehalte (bloedarmoede)
 • glucose nuchter (suiker)
 • bloedgroep
 • rhesus D factor
 • rhesus c factor
 • irregulaire antistoffen (IEA)
 • lues (geslachtsziekte)
 • hepatitis B (een leverziekte)
 • HIV

 

Rond de 24-28 weken wordt op indicatie een glucose belastingtest gedaan.

 

Indien rhesus-D-neg. of rhesus-c-neg. zal er na 27 wkn op antistoffen gescreend worden .

 

Bij 27-30 weken zwangerschapsduur wordt nogmaals het hemoglobinegehalte gecontroleerd.

 

Voeding

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten .

Voor adviezen omtrent een gezond eetpatroon verwijzen wij naar www.voedingscentrum.nl

 

In het kort:

Toxoplasmose

Toxoplasmose wordt veroorzaakt door een parasiet die kan voorkomen in rauw vlees , ongewassen rauwe groenten of kattenpoep . Als je tijdens de zwangerschap besmet raakt met toxoplasmose , dan kan dat ernstige gevolgen hebben voor je kindje . Het is dan ook belangrijk om vlees goed te verhitten en rauwe groenten goed te wassen . Werk in de tuin met handschoenen aan en laat , indien mogelijk , iemand anders de kattenbak verschonen . Was goed je handen voordat je eten gaat bereiden en let in het algemeen op een goede hygiëne in de keuken .

 

Listeriose

Ook deze besmetting kan gevolgen hebben voor je kindje.

Listeriose wordt veroorzaakt door de listeriabacterie die onder andere voorkomt in kaas die gemaakt is van rauwe melk (au lait cru). Je kunt dit lezen op de verpakking van het product. De listeriabacterie kan ook voorkomen in voorverpakte vis of rauw vlees.

Producten gemaakt van gepasteuriseerde of gesteriliseerde melk kunnen geen kwaad.

 

Vitamine A

Teveel vitamine A kan aangeboren afwijkingen bij uw kindje veroorzaken  Vitamine A zit met name in orgaanvlees , zoals lever . Eet daarom liever geen of zeer weinig leverproducten in de zwangerschap .

Vis

Vis eten , met name , vette vis is gezond . Voor actuele informatie hierover verwijzen wij je naar www.voedingscentrum.nl

 

Cafeïne / Theïne

Cafeïne is mogelijk schade voor het ongeboren kind . Naarmate je meer cafeïne binnen krijgt , stijgt de kans op een miskraam of een laag geboortegewicht van je kindje . Aanstaande moeders kunnen daarom beter niet teveel cafeïne binnen krijgen . Ook voor vrouwen die borstvoeding geven is het beter weinig koffie te drinken . Cafeïne komt ook in de moedermelk terecht en kan de baby onrustig maken. Het voedingscentrum adviseert maximaal 1 kopje koffie per dag.

Thee bevat theïne , maar in een veel kleiner percentage dan de cafeïne in koffie. Thee drinken is dan ook beter dan koffie. Kruidenthee bevat geen theïne en kun je onbeperkt drinken (voor zoethout-,venkel- en anijsthee is het advies 1-2 koppen per dag)

 

Voor meer informatie over voeding, betrouwbaar en actueel, verwijzen wij u naar de site:

www.voedingscentrum.nl , je kunt ook de app Gezond Groeien op uw smartphone downloaden.

 

 

Foliumzuur en vitamine D

Foliumzuur

Extra foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap is belangrijk . Foliumzuur vermindert namelijk de kans op aangeboren afwijkingen , zoals een open ruggetje . Aangeraden wordt om elke dag een tabletje van 0,4 of 0,5 mg foliumzuur te slikken , vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot en met 12 weken zwangerschap . Foliumzuur zit ook in multivitaminen voor zwangeren , hier zit ook vitamine D in wat ook geadviseerd wordt om tijdens de zwangerschap dagelijks te nemen .

 

Vitamine D

Vitamine D zorgt tijdens de zwangerschap voor een goede opname van calcium bij moeder kind , dit is onder andere goed voor de botontwikkeling . Vit D komt voor in boter , margarine en melk produkten en vette vis (verhit) , maar wordt ook door het menselijk lichaam zelf aangemaakt bij blootstelling aan zonlicht .

 

Je kunt kiezen voor een los vitamine D preparaat of een multivitaminen speciaal voor zwangeren waar ook foliumzuur in zit .

 

Roken , alcohol en drugs

Roken

Roken in de zwangerschap brengt duidelijke risico’s met zich mee . Zelf roken , maar ook veelvuldig verblijf in een rokerige ruimte kan een nadelige invloed op de zwangerschap hebben . In tabak zitten schadelijke stoffen die zorgen voor een verminderde doorbloeding van de placenta (moederkoek) en daardoor een verminderde zuurstoftoevoer naar het kind . Het gevolg hiervan kan zijn dat de baby minder goed groeit . Kinderen van rokende moeders hebben daarom vaker een ‘te’ laag geboortegewicht en worden ook vaker te vroeg geboren . Ze zijn daardoor kwetsbaarder . Ook hebben deze kinderen de 1e levensjaren meer kans op luchtwegaandoeningen en er zijn aanwijzingen dat er vaker wiegendood voorkomt als er in de buurt van de baby gerookt wordt .

Daarom adviseren wij om te stoppen met roken . Wil je hierbij geholpen worden ? Kijk dan ook www.trimbos.nl en bespreek het met ons .

 

Alcohol

Gebruik van alcohol in de zwangerschap kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind . Vrouwen die zwanger zijn kunnen beter geen alcoholhoudende dranken drinken . Kinderen van moeders die in de zwangerschap matig alcohol gebruiken , hebben een verhoogde kans op groeiachterstand. Overmatig alcoholgebruik kan het Foetale Alcohol Syndroom (FAS) veroorzaken (vertraagde groei , gezichts-, en neurologische afwijkingen) .

Het advies is dan ook om geheel niet te drinken tijdens de zwangerschap !

Drugs

Het gebruik van alle soorten drugs (hard en soft) zijn slecht tijdens de zwangerschap . Bij het gebruik van harddrugs zoals , heroïne , cocaïne , amfetamine en waarschijnlijk ook XTC raakt het kind verslaafd en moet na de geboorte op de couveuseafdeling afkicken . Vroeggeboorte komt vaak voor en het risico op overlijden vlak na de geboorte is verhoogd .Door zuurstoftekort kan groeiachterstand ontstaan .

Softdrugs gebruik wordt in de zwangerschap ontraden , mede omdat ze tegelijk met tabak gebruikt worden . Verder zijn er aanwijzingen dat bij kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap joints roken vaker ADHD voorkomt.

 

Mocht je roken , alcohol of drugs gebruiken , vertel het dan aan je verloskundige , huisarts of gynaecoloog . Praat er open over en wees niet bang te vertellen wat en hoeveel je gebruikt . Het is immers belangrijk de beste zorg voor jou en je kind te krijgen .

 

Wat moet je regelen?

Kraamzorg

De kraamverzorgende verleent hulp bij de bevalling als deze thuis plaatsvindt.

Als je bevallen bent (thuis of in het ziekenhuis) komt zij je de eerste week en je baby verzorgen, ondersteunen en controleren. Zij houdt, samen met ons, in de gaten of alles goed en naar wens verloopt .

Neem rond 10 – 14 wkn van je zwangerschap contact op met je verzekering om je uitgerekende datum door te geven en vraag advies bij welk kraamcentrum je je aan kunt melden en voor hoeveel uren hulp je in aanmerking komt met je polis . De meeste zorgverzekeraars zenden je een kraampakket tijdens de zwangerschap , een enkele keer moet je deze zelf samenstellen (zie uitzetlijst) .

 

Zwangerschapsverlof

Je hebt recht op totaal 16 weken zwangerschapsverlof, meestal 4 weken voor de bevalling tot 12 weken na de bevalling. Heb je zwaarder fysiek werk dan is het raadzaam om eerder te stoppen met werken , bijv bij

34 weken zwangerschap , dan blijven er na de bevalling nog 10 weken verlof over.

Ben je geheel of gedeeltelijk in de ziektewet dan gaat je verlof altijd bij 34 weken in .

 

Een werkgever zal iedere zwangere vragen naar een zwangerschapsverklaring , deze krijgt u van ons rond

14-16 weken zwangerschap.

www.juridischloket.nl

 

Erkenning

Als je niet getrouwd bent of géén geregistreerd partnerschap hebt , en je partner wil de baby erkennen en jullie willen de achternaam vastleggen , dan is het wenselijk om dit alvast in de zwangerschap <24 weken samen op het gemeentehuis te gaan regelen.

Online kunt u een afspraak maken ;

www.gemeentebest.nl

www.oirschot.nl

 

Moeders voor Moeders

Moeders voor moeders is een organisatie die uit de urine van zwangeren hormonen haalt. Zij maken daar medicatie van waarmee vrouwen die ongewenst kinderloos zijn een kans krijgen om zwanger te raken.

 

Je kunt je aanmelden vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent via www.moedersvoormoeders.nl

 

Borstvoeding

Tijdens de zwangerschap informeren we je over borstvoeding. Borstvoeding is de meest natuurlijke en gezonde voeding voor een baby. Het geven van borstvoeding heeft voordelen zowel voor moeder als kind. Borstvoeding draagt bij aan de ontwikkeling en gezondheid van je kindje en bevorderdjouw herstel na de bevalling.

 

We begeleiden je in het maken van de keuze tussen borst- en flesvoeding. Welke keuze je ook maakt: wij respecteren deze . Als je kiest (of twijfelt in je keuze) voor borstvoeding is het aan te bevelen om een borstvoedingscursus/voorlichting over borstvoeding te volgen. Voor onze praktijk worden de borstvoedingsavonden gegeven door Ellen de Wit . Meer informatie over deze avonden vindt je op www.borstvoedingswens.nl. Tijdens deze bijeenkomst wordt onder andere stilgestaan bij de voordelen van borstvoeding. Maar ook flesvoeding, huid-op-huidcontact, voedingshoudingen, het aantal voedingen, kolven, opstartproblemen , wegen etc. zal besproken worden.

Tevens heeft Ellen iedere week een inloopspreekuur op onze praktijk waar je terecht kunt voor vragen t.a.v. borstvoeding / flesvoeding en je kunt je kindje komen wegen .

Iedere 3e dinsdag van de maand is er een Mama café in ‘Ambacht Eten & Drinken ‘ Hoofdstraat 26 in Best , een ontmoetingsplek tussen moeders of aanstaande moeders (en lactatiekundige) .

 

Uitzetlijst

Bedklossen heb je nodig om het bed te verhogen vanaf 37 weken van de zwangerschap (ook als u poliklinisch gaat bevallen) . Deze zijn op te halen bij de thuiszorg (Servicepunt Best , Nazearethstraat 173 , iedere werkdag

tussen 10 – 12.30 u) . De bovenkant van het matras moet minimaal 70 cm van de vloer zijn .

 

Een kraampakket ( afhankelijk van uw polis) krijgt u via uw ziektekostenverzekeraar.

 

Maar moet je deze zelf samenstellen, dan zijn dit de benodigdheden;

 

Kraampakket (inhoud)

 • 6 celstofmatjes
 • 2 celstofmatjes (groot formaat)
 • 1 bedzeil ter bescherming van je matras
 • 1 pak zigzagwatten
 • 1 navelklem
 • 1 flesje alcohol 70%
 • 2 doosjes steriele gaasjes (10x10)
 • 2 pakken kraamverband (geen gewoon kraamverband)
 • 2 netbroekjes

 

Voor een thuisbevalling is het gewenst een rol grijze vuilniszakken in huis te hebben en 2 huishoudemmers en goede (nood) verlichting (sterkte zaklamp) .

 

Verder heb je nodig:

 

Voor de baby ;

 • 2 kruiken met kruikenzakken
 • 2 x digitale thermometer een voor de baby en een voor jezelf (geen oorthermometer)
 • Katoenen mutsje
 • 6 katoenen rompertjes maat 50/56
 • 3 setjes kleding maat 50-56
 • Badcape / omslagdoeken
 • 6 hydrofiel washandjes
 • 6-10 hydrofiel luiers
 • 2 pakken pampers of katoenen luiers
 • Babyzeep/wasgel/shampoo
 • 6 spuugdoekjes
 • 2 hoeslakentjes
 • 2 bovenlakentjes
 • 1 of 2 dekentjes
 • Aankleedkussen
 • Babybadje / tummy tub
 • Haarborstel /kammetje
 • Nagelvijltje
 • Maxi-cosi
 • Bij flesvoeding ; flesje en babyvoeding

 

Echoscopie

Wij zijn allen echoscopiste en maken verscheidene echo’s op de praktijk . Je krijgt altijd enkele foto’s mee van de echo , we kunnen de foto’s tevens op een usb stickje zetten. (€5,-)

 

• Intacte zwangerschap ; rond 8-9 weken van de zwangerschap wordt een echo aangeboden om te zien of het hartje van je baby klopt . Deze echo kan in de meeste gevallen niet via de buik worden gemaakt dus maken wij deze vaginaal tenzij je dit niet wilt . Belangrijk is om met een lege blaas te komen . We kijken of er sprake is van een eenling of misschien een meerling zwangerschap . We controleren de groei van het kindje , komt het overeen met de eerste dag van je laatste menstruatie ?

 

• Rond de 10-12 weken krijg je een termijnecho om de uitgerekende datum vast te stellen . Deze echo wordt in principe via de buik gemaakt , nu is het juist belangrijk om met een volle blaas naar de praktijk te komen .

 

• Bij 20 weken zwangerschap kun je bij ons in de praktijk een echo laten maken . Dit onderzoek noemen we het structureel echoscopisch onderzoek oftewel de SEO . Er wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van organen van het kind , is er mogelijk sprake van een aangeboren afwijking ? Verder wordt er gekeken of het kindje goed groeit , of er voldoende vruchtwater aanwezig is en waar de placenta in de baarmoeder ligt . De echoscopiste vertelt je/jullie tijdens de echo haar bevindingen en wij zullen de uitslag nogmaals met je/jullie op het spreekuur doornemen . Het kan voorkomen dat je recht hebt op een uitgebreidere echo bij 20 weken (bijvoorbeeld bij bepaalde afwijkingen in de familie) , wij zullen dit dan tijdens de intake al met je/jullie bespreken . Deze echo zal dan door een gynaecoloog gemaakt worden in het Maxima Medisch Centrum Veldhoven . Voor meer informatie kun je kijken op www.prenatalescreening.nl .

 

•  Aan het einde van de zwangerschap (rond 35 weken) maken we bij alle zwangeren een liggingsecho om te controleren of het hoofdje van de baby naar beneden ligt . 3% van alle kindjes ligt in een stuitligging , we hebben dan tijd genoeg om te bespreken of je het kindje in het ziekenhuis zou willen laten draaien (uitwendige versie) . Dit is géén medische - of groeiecho .

 

 • Het kan voorkomen we met het uitwendig onderzoek twijfelen over de groei. We laten dan een groei echo in het DVU maken (Diagnostiek voor U). Deze echo’s maken wij niet zelf op de praktijk .
 • Bovenstaande echo’s worden vergoed door de zorgverzekeraar . Indien je ergens een pretecho wilt laten  maken , dien je deze zelf te betalen .
 • Het is goed te weten dat je bewust bent van het feit dat er soms op een echo afwijkingen worden gezien . Wanneer je niet van afwijkende bevindingen op de hoogte wilt worden gebracht , dien je dit nadrukkelijk kenbaar te maken aan je verloskundige/echoscopiste

 

Prenatale screening

Elke zwangere in Nederland heeft de mogelijkheid om prenatale screening te laten verrichten . Dit houdt in dat er een combinatietest (NT) gedaan kan worden óf er kan een NIPT onderzoek plaatsvinden en bij 20 weken kan een structurele echo (SEO) in DVU (Diagnostiek voor U) gemaakt worden. Deze onderzoeken worden uitgebreid toegelicht op de onderstaande sites . De keuze van het wél of niet doen van deze onderzoeken ligt bij de zwangere en haar partner. De taak van de verloskundige is om goede voorlichting over deze onderzoeken te geven en de ouders te begeleiden in dit keuzeproces . Wij mailen je voorafgaande aan de intake folders over deze onderzoeken en vragen dan ook deze samen doorgenomen te hebben voordat je op intake komt .

Indien jullie hier tijdens de intake geen informatie over willen kun je dit natuurlijk aangeven .

Meer informatie kunt u vinden in de folders van het RIVM: Informatie over de screening op down- edwards en patausyndroom syndroom en informatie over het Structureel Echoscopisch Onderzoek.

 

Deze folders ontvang je per mail.

Voor info zie tevens de volgende website:

www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl

 

 

Kinderwensspreekuur

Ook al vóór je zwangerschap kun je terecht bij onze verloskundigenpraktijk. In het kinderwensspreekuur geven we je persoonlijk advies over gezond zwanger worden en zijn.

Indien er in de familie aangeboren afwijkingen of ziektes voorkomen óf als je bepaalde medicatie gebruikt is het van groot belang om hier al voorafgaand aan een zwangerschap nader naar te kijken en advies over te krijgen (bijvoorbeeld om tijdig naar andere medicatie over te stappen die tijdens de zwangerschap veiliger is). Daarnaast krijg je uitleg over het slikken van foliumzuur, vitamine D , gevarieerd en gezond eten, risicofactoren en de schadelijke gevolgen van roken en alcohol. Maar ook je vragen, wensen, angsten en/of twijfels rondom toekomstige zwangerschap staan tijdens het kinderwensspreekuur centraal.

Je kunt een afspraak maken voor een gesprek bij onze assistente en zij zal je ook vragen een vragenlijst via www.zwangerwijzer.nl in te vullen .

Kosten € 75,- .

Check u polis, een aantal zorgverzekeraars vergoeden dit.

 

 

Zwangerschap en reizen

In de zwangerschap kun je prima op reis. Er zijn wel een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden.

 

Reizen met het vliegtuig:

In principe kun je veilig met het vliegtuig reizen op het moment dat de zwangerschap normaal en zonder complicaties verloopt. Tot welke termijn je in het vliegtuig mee mag verschilt per maatschappij, de meesten hanteren 35-36 weken zwangerschap als grens.

Houd er rekening mee dat ze om een ‘fit to fly’ verklaring kunnen vragen. Deze mag maximaal 2 weken oud zijn, vraag ernaar op het spreekuur dan kunnen wij deze aan je meegeven.

Sommige maatschappijen vragen om door de verloskundige een verklaring in te laten vullen. Juridisch gezien kunnen wij deze helaas niet voor je invullen, kijk hier dus altijd naar voordat je gaat boeken!

 

Naar de zon:

In de zwangerschap kun je wat meer pigmentophoping hebben in je huid waardoor je bijvoorbeeld een zwangerschapsmasker kunt krijgen. Veel en lang zonnen is dus niet zo’n goed idee als je zwanger bent. Smeer je altijd goed in als je de zon in gaat met een hoge beschermingsfactor, draag een petje of hoedje en bescherm je huid met een vestje/omslagdoek.

 

Reizen naar hoogte:

Als je je goed voelt tijdens de zwangerschap, dan kun je prima op wintersport. Verblijf je echter op 2500 meter of hoger, is het goed om met een aantal zaken rekening te houden.

Tot 20 weken zwangerschap is het risico bij blootstelling aan hoogte erg laag. Er zijn geen bewezen negatieve effecten voor de zwangerschap.

Na de 20 weken zwangerschap ligt dit iets anders.

Redenen om niet naar hoge gebieden af te reizen na 20 weken zwangerschap zijn:

- (Zwangerschaps gerelateerde) hoge bloeddruk of zwangerschapsvergiftiging

- Verminderde functie van de placenta

- Groeivertraging van de baby

- Hart- of longziekten bij de moeder

- Bloedarmoede bij de moeder

- Roken in combinatie met inspanning

 

Zijn deze zaken niet op jou van toepassing kun je veilig naar een hoogte van 2500 meter of hoger afreizen. Een kort verblijf (enkele dagen), zonder inspanning geeft zeer waarschijnlijk geen risico.

Een langer verblijf van enkele weken tot maanden geeft een verhoogde kans op complicaties.

Wil je je ook gaan inspannen op hoogte (zoals skien, snowboarden of een flinke wandeling) na 20 weken zwangerschap, is het belangrijk een paar dagen te acclimatiseren. Houd aan dat je een goed gesprek moet kunnen voeren tijdens de inspanning, anders is de inspanning te zwaar.

Bron: NKBV

 

 

Betalingsvoorwaarden

Verloskundige basiszorg wordt helemaal vergoed door je verzekeraar .

Wij hebben met ziektekostenverzekeraars een contract afgesloten , waardoor direct declareren bij de verzekeraars mogelijk is . Je ontvangt dan ook géén rekening van ons . Indien je een restitiutiepolis , of een buitenlandse verzekering hebt , krijg je de rekening van ons in het kraambed . Je dient dan rechtsstreeks aan ons te betalen en declareert deze dan zelf bij je verzekeraar .

Voor een vlotte afwikkeling van het declareren verzoeken wij je veranderingen in je verzekeringsgegevens altijd aan ons door te geven.

 

 

 

Verloskundigenpraktijk Linde Tamboer 4, 5684 DB Best De Loop 67, 5688 EW Oirschot T 0499 - 21 54 54

© ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK LINDE - BEST-OIRSCHOT - Webdesign HZ