0499 - 21 54 54

Kraambed

In de eerste 7 tot 10 dagen na de geboorte van je kindje bezoeken we je een aantal keren voor begeleiding en ondersteuning in het kraambed. Wij zijn daarbij alert op eventuele complicaties, lichamelijk en/of psychisch bij moeder en kind. Ook de kraamverzorgster heeft hierin een belangrijke rol. Als zij iets signaleert, bespreekt ze dat met ons. Wij beslissen vervolgens welk beleid er gevolgd moet worden.

 

Onze belangrijkste taken in het kraambed zijn het ondersteunen van de moeder bij het herstellen van de bevalling, begeleiden van de borstvoeding en/of flesvoeding en we controleren de gezondheid van je kindje en hierbij letten we niet alleen op lichamelijke kenmerken, maar ook op het gedrag van je kind.

 

Tussen de 4e en 7e dag na de geboorte worden de hielprik en de gehoorscreening thuis uitgevoerd door een verpleegkundige van Zuidzorg. Na het afnemen van de hielprik wordt het bloed van je kindje in een laboratorium onderzocht om te zien of het een (zeldzame) erfelijke ziekte heeft . Deelname is gratis en vanzelfsprekend wordt eerst jullie toestemming gevraagd . Ook heb je altijd het recht ‘het niet weten’. Is er een ziekte waarvan jullie niet willen weten of jullie kindje het heeft , vermeld dit aan de verpleegkundige die komt prikken , en je wordt hierover niet ingelicht . Het wordt wel onderzocht .

Om precies te weten over welke ziekten het gaat verwijzen we je naar de website van RIVM; www.rivm.nl/hielprik , de folder krijg je ook van ons tijdens het bevallingsgesprek en per mail .

 

Bij de gehoorscreening wordt gekeken of het gehoor van je kindje goed is aangelegd. Soms is het nodig om het onderzoek te herhalen , dit komt vaker voor, er wordt dan meteen een nieuwe afspraak gepland .

 

Nacontrole

Ongeveer 6 weken na de geboorte van je kind kun je nog een keer op het spreekuur komen voor een afsluitende controle . Tijdens dat laatste bezoek bespreken en evalueren wij met je hoe je de zwangerschap , bevalling en kraambed hebt ervaren . Als er complicaties zijn geweest, leggen wij uit welke gevolgen die kunnen hebben voor een eventuele volgende zwangerschap . Mocht je vragen – en of opmerkingen hebben kun je dit natuurlijk met ons bespreken .

 

Maken van een afspraak ;  iedere werkdag tussen 8.00 – 11.30 u op 0499 – 21 54 54

Verloskundigenpraktijk Linde Tamboer 4, 5684 DB Best De Loop 67, 5688 EW Oirschot T 0499 - 21 54 54

© ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK LINDE - BEST-OIRSCHOT - Webdesign HZ